Meny: Kantarellikeitto, porkkanasämpylät, kylmäsavulohilevite
Puolukkavispipuuro, maito
KANTARELLIKEITTO: 800 g kantarelleja, 2 isoa sipulia, 3 l kokomaitoa, 4 dl kuohukermaa,
4-5 rkl vehnäjauhoja, voita, mustapippuria, suolaa, hiukan curria
Hienonna sipuli aivan pieneksi. Pilko sienet myös sekä kuullota molemmat voissa.
Lisää jauhot ja mausteet sekä maito. Hauduta kypsäksi.
Lisää viimeksi kerma.
NB! Tämä annos riittää noin 12-15 hengelle, mutta reseptinhän voi helposti puolittaa.
PORKKANASÄMPYLÄT: 1l vettä, 3 isoa porkkanaa raastettuna, 2 pussia kuivahiivaa,
3 dl hiivaleipäjauhoja, 2 dl kaurahiutaleita, 1/2 dl öljyä, suolaa, nokkosjauhetta,
loppujauhot vehnäjauhoja
Kaikki ainekset sekoitetaan vain yksinkertaisesti keskenään. Tee mahdollisimman
löysä taikina. Kohota sämpylät hyvin. Voitele halutessasi lämpimällä vedellä tai
maidolla. Ripottele pinnalle hiutaleita tai siemeniä.
Tästä annoksesta tulee noin 30 sämpylää.
Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia.
PUOLUKKAVISPIPUURO: 5 dl puolukoita survottuna, 1 l vettä, 1 1/4 dl sokeria,
1 1/2 - 2 dl mannasuurimoita, vaniljasokeria maun mukaan.
Kiehauta vesi ja sokeri. Ripottele suurimot koko ajan sekoittaen. Hauduta puuroa
noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin haudutuksen aikana. Lisää marjasurvos
valmiiseen puuroon. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi. Nautitaan maidon
tai vaniljakastikkeen kanssa. Tästä ohjeesta tulee noin 6-8 annosta.
Toivotan MAUKKAITA ja NAUTINNOLLISIA hetkiä !!
Terveisin Lilja