torstai 14. huhtikuuta 2016

12.4.2016 Täytekakku- ja voileipäkurssi omin voimin

Kevät on juhlien aikaa ja niinpä päätimmekin järjestää voileipä- ja täytekakkurssin, että jokainen voisi omissa juhlissaan tarjota itse tehtyjä juhlaleivonnaisia. Kurssin vetäjänä oli oma Marttamme Raili, joka jaksoi kärsivällisesti opastaa meitä aivot narinkkaan heittäneitä naisihmisiä:). Kuvista näette mitä tumpelompikin saa aikaiseksi hyvässä ohjauksessa.

Tästä se lähti....
Teimme kaksi voileipäkakkua; toinen kinkkujuustokakku ja toinen lohikakku. Leipänä oli moniviljapaahtoleipä, jota pinottiin tiilien tapaan kerroksittan sopivillä täytteillä ryyditettynä.

Lopputuoksena kaksi komeaa kakkua kuin ammattilaiset olisivat ne tehneet.
Lopuksi teimme perinteisen mansikka-kermakakun, jonka kostukkeena käytettiin tuoretta appelsiinimehua ja hedelmälihaa. Täytteenä kermaa ja itse tehtyä vadelma-mansikkahilloa. Kuorrutteessa ei kermaa säästelty.

Maistuis varmaan sullekin!
Mukana tässä mahtavassa illassa oli Railin lisäksi kuusi oppijaa. Paljon saatiin vinkkejä ja ennen kaikkea ihania makunautintoja. Kiitos kaikille mukana olleille.