maanantai 16. joulukuuta 2019

Laajalahden Marttojen Pikkujoulu 2019

Yhdistyksemme perinteiset Pikkujoulut pidettiin tiistaina 10.12.2019 klo 17.00 alkaen. Kokoonnuimme aluksi Oopperatalon ala-aulaan, josta lähdimme sitten oppaan opastuksella kiertämään taloa. Aivan ensiksi päädyimme istumaan  ensimmäiselle parvelle, jossa oppaamme kertoi paljon talon historiasta sekä siitä monimuotoisesta ja suuresta projektista, joka vaaditaan ennenkuin mikään esitys on ensi-ilta vaiheessa. Hämmästelimme sitä todella suurta tavara- ja henkilömäärää, joka tarvitaan jokaisen esityksen läpiviemisesksi. 

Tämän jälkeen kiertelimme oopperan taustakulissien sokkeloisilla käytävillä ihastellen ja ihmetellen. Vaikka itse olin jo pyörällä päästäni, kun en tiennyt missä oltiin, niin Hely sanoi, että tallessa ollaan, koska hänkin tuntee tämän talon  käytävät kuin omat taskunsa oltuaan siellä töissä jo yli 30 vuotta. 

Tämä Oopperatalon kierros oli todella mielenkiintoinen ja luulen, että tämän jälkeen tulee katseltua esityksiä suuremmalla kunnioituksella kuin aikaisemmin, kun nyt tietää mikä valtava työ on jokaisen esityksen takana. 

Kiittelimme opastamme suuresti hienosta ja avartavasta opastuksesta.

Seuraava kohde oli ravintola Töölönranta ihan nurkan takana. Majoituimme aluksi baarin puolelle, jossa nautimme lasit kuohuvaa, joka oli kiitos kaikille hienosti vedetystä joulumyyjäispäivästä. Koska meillä oli hyvää aikaa ennen ruokailua niin pitihän sitä olla hiukan ohjelmaa. Ensin katseltiin ensi vuoden toimintasuunnitelmia ja pariin kohtaan tarvitaan vielä täydennystä, muuten se on valmis. Sitten Hely piti oikein kivan jouluaiheisen tietokilpailun ja voittajiksi selviytyivät Irmeli, Eevis ja Ulla. Onnea vaan voittajille. 

Koska Joulupukki on tällä hetkellä kovin kiireinen, niin hän oli lähettänyt kaksi tonttutyttöä (Lilja ja Maris) jakamaan meille lahjoja. Ja tonttutytöt suoriutuivat tehtävästään "suhteellisen luonnikkaasti" vaikka olivatkin ensikertalaisia.

Sitten lopuksi yritimme "huastoo savvoo" ihan pikkuisen mutta ei se aivan helppoa ollut tuo "savonkieli". Joku tunnisti sanoja joku ei, kai tuli jotain hiukan opittua. 

Sitten olikin kello jo kahdeksan ja saimme siirtyä salin puolelle pöytäämme ruokailenaan joulubuffetista. Ja paljon oli herkkuja tarjolla ja ne todella maistuivat. Sieltä löytyi erilaisia salaatteja, kylmiä kala- ja lihaleikkeleitä, kahdenlaista lämmintä ruokaa sekä lopuksi jälkiruokia omasta buffetista. Aterioinnissa vietimme jonkin aikaa ja kun vatsat olivat täynnä, oli jo aika lähteä pikku hiljaa kohti kotia. 

Kiitos kaikille mukana olleille rattoisasta pikkujouluillasta. Ensi vuonna sitten lähdemme pikkujoulun viettoon Tallinnaan.

Terveisin Lilja, pj

PS. Joku meni pieleen, kuvat on sekaisin ja teksti puuttuu !