maanantai 20. tammikuuta 2020

VUOSI 2020 - Tammikuun Marttailta, tiistaina 14.01.

Laajalahden Marttojen Uusi Vuosi 2020 alkoikin oikein railakkaasti OLUTMAISTAJAISTEN merkeissä. Helena oli illan järjestäjä sekä maistattaja. Testasimme Espoossa toimivien pienpanimoiden oluita. Kaksi eri olutta; Lake Bodom Pre-Prohobition Lager sekä Blackdrop Porter panimosta nimeltä Fat Lizard Drewing Co, jonka sijainti on Otaniemessä. Yksi olut, Drama Queen, jonka maistoimme, tuli Olarin panimosta. 

Oluiden kyytipoikana oli myös hiukan purtavaa; Lake Bodomin kanssa syötiin saaristolaisleipää suolaisen voin kanssa, Drama Queen sai seurakseen  valkosuklaapalan ja Portteria nautittiin Mudcaken kanssa. Vertailtiin myös oluiden värejä. Ja kuten aina kunnon testauksissa niin nytkin annoimme oluille pisteitä 1 - 5. Voittajaksi selviytyi Lake Bodom 38,5 pisteellä, toiseksi tuli Backdrop Porter 31 pisteellä ja hännänhuippuksi jäi odotetusti Drama Queen 20,5 pisteellä. Kuvaavasta nimestä voidaan melkein jo päätellä, että olut oli erittäin hapanta mutta raikasta. Mielestämme se maistui enemmänkin sokerittomalta puolukkamehulta kuin oluelta. Voittaja Lake Bodom on erittäin käyttökelpainen ja oikeasti oluen makuinen. Portteri taas oli tummaa ja tuhtia ja maistui erinomaisesti pienien makeahkojen makupalojen kanssa. 

Mukava ilta kaiken kaikkiaan ja juttukin luisti vaikkei paljoa prosentteja näissä oluissa olekaan. Meitä oli 9 Marttaa testaamassa. Suuret kiitokset Helenalle hienosti järjestetystä oluttastingista.

Terveisin Lilja, pj
Illan "Olutemäntä" Helena tarkastelemassa valintojaan testaukseen

Vaikka en olekaan mikään olutihminen niin innolla odotin näiden oluiden maistamista
 
Tuotevalikoima odottaa testaajiaan
 
Oluiden kyytipojat; vas. Valkosuklaata, kesk. Mudcake, oik. Saaristolaisleipä ja voi
 
Oluttastingin kattaus. Helena lahjoitti meille kaikille pienen suurennuslasin, jos sattuis näkö hiukan testatessa harittamaan
 
 
Tässä maistellaan ja tuumitaan, että mikäs se oma suosikki nyt sitten onkaan
 
Pisteiden jakokin on jo alkanut ja testaus kiihkeimmillään

Vas. Lake Bodom, kesk. Drama Queen, oik. Backdrop Porter
 
Värierotkin olivat aivan selkeät
 
Drama Queen kuten kuvasta näkyy. Oikein osuva etiketti/nimi tämän oluen makuun nähden.
 
Lopuksi alkoholittomat ulkolaiset; Bavaria Hollannista ja Tumma Lager Belgiasta